Biltema.se biltema till hustema

by A Site Tips on 3 maj, 2011

Biltema känns som ett av de större byggvaruhuset som vi länge haft i Sverige. Biltema har ofta jämförts mot Jula där Biltema ofta dragit det längsta strået då Biltema anses vara av mer kvalitet men fortfarande produkter till låga priser i varuhusen och på biltema.se.

Biltema historia

Sten Åke Lindholm är mannen bakom Biltema. Sten Åke frågade sig för 40 år sedan varför bilreservdelar och biltillbehör skulle vara så dyra? Vid vidare eftertanke insåg Sten Åke att bilföretagen tjänar inte så mycket pengar på att sälja själva bilarna men att de tjänade in den vinstmarginalen på service, tillbehör och reservdelar till bilen. Det självaste uppkomsten av tanken till Biltema och det vi idag hittar på www.biltema.se.

Biltema idag

Biltema har gått ifrån bilreservs- och biltillbehörs företaget till att ha ett mycket bredare utbud i sina varuhus. Biltema idag behandlar kategorier som bil – mc, båt, fritid, kontor – teknik, bygg, bilvård, verktyg på sin hemsida biltema.se. Biltema och Rusta har valt att köra samma upplägg på sin hemsidor vad gäller inköp. Vare sig på biltema.se eller på rusta.se har man möjligheten att handla på nätet. På biltema respektive på rusta kan man endast lägga artiklarna i en inköpslista. Byggmax däremot har valt att komplettera med en webshop på byggmax.se. Byggvaruhusen i Sverige som inte ens väljer att ge sina kunder möjligheten att handla på nätet riskerar att komma på efterkälken då Internethandeln växer och växer för vart år som går.

Biltema finns idag i Sverige, Finland, Norgde & Danmark. Sammanlagt har Biltema idag över 80 varuhus sett till Norden. På www.biltema.se kan man läsa att Biltema satsar på att hålla låga priser genom att handla in sina varor i stora volymer och med så få mellanhandeln som möjligt. Stora volymer är inget revolutionerande. Elgiganten har de senaste åren haft de som pitch i alla sina reklamer. Att på elgiganten.se finner vi låga priser tack vare att de köper in så stora volymer till sina Elgiganten-varuhus.

Öppettider hos Biltema

Öppettiderna hos Biltema varierar på vilket varuhus du är. Biltemas tre varuhus i Stockholm (Botkyrka, Haninge, Värmdö) har alla samma öppettider. Biltemas öppettider i Stockholm och i flera andra delar av Sverige men inte hos samtliga av Biltemas varuhus är Måndag – Fredag 9.00-20.00, Lördag 10.00-17.00, Söndag 10.00-17.00.

Biltema.se

På Biltema.se idag finner vi tyvärr ingen E-handel vilket jag gärna ser och tror att vi kommer att få framledes. Även de större varukedjorna får tufft att hålla lönsamheten uppe och omsättningen om de inte tar upp kampen med de E-handlare som finns på marknaden. Internetkunderna är många om Internetförsäljningen ökar. Biltema bör se över en E-handel till biltema.se, biltema.fi och deras övriga siter.

Alexa rank i världen: 77 066
Alexa rank i Sverige: 381
Antal sidor som länkar till biltema.se enligt alexa: 279
Indexerade sidor på google: 31 900
(Ev subdomäner till biltema.se är inte inkluderade.)
Biltema.se registrerades: 12 november 1996.
Page Rank: 5/10 hög.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Comment

Previous post:

Next post: